Om Friskvårdskliniken

Jag heter Åsa Collbring och driver Friskvårdskliniken i Ängelholm. Hela livet har jag varit intresserad av träning, hur människokroppen fungerar och kroppens självläkande effekt. Efter att ha spelat volleyboll på internationell nivå i 20 år läste jag till massageterapeut 2008 och många fler kurser har det blivit inom massage och rörelseapparatens funktioner. Ju mer man lär sig om kroppen desto mer inser man hur mycket det finns att lära sig och förstå. Kroppen är underbart komplex!

 

Du är i trygga händer

Jag vill att alla som kommer till Friskvårdskliniken ska känna sig varmt välkomna och trygga i mina behandlingar. Jag är ansluten till Kroppsterapeuternas yrkesförbund och där igenom har jag patient-och-ansvars försäkring. För att kunna vara med i detta förbund krävs det att man är certifierad av Branschrådet Svensk Massage och uppfylla dess krav. Jag har också en 1,5 års reflexologi utbildning, en Barchelor in Exercise and Sport Science, dipl. medicinsk massage terapeut, licensierad lymfolog och stress-coach.

 

Massage i idrottens värld

Eftersom träning/sport är en av mina stora passioner har jag utbildat och fördjupat mig i idrottsmassage. Har bland annat jobbat på herrarnas ATP-turnering i Båstad 2012-2014 och har haft uppdrag i damlandslaget i volleyboll som massör. Jag samarbetar med några av de lokala idrottsföreningarna i Ängelholm.

 

Reflexologi – Jobbar med kroppens självläkande effekt

Reflexologi grundar sig i principen att det finns reflexpunkter som står i förbindelse med varje anatomisk del i kroppen. Om det finns en obalans eller överbelastning i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. Genom att trycka och massera dessa specifika områden ökar cirkulationen och aktiverar människans fantastiska naturliga läkningsförmåga. Jag arbetar med grundsystemet på foten och reflexpunkter på benen, öra, ansikte, huvud och kroppen som helhet.  Reflexologin används alltmer inom friskvård som en förebyggande behandling men många av mina kunder känner att de har har en obalans i kroppen och vill ha en förbättring/förändring på ett naturligt sätt.

 
Lymfmassage

Lymfmassage är en mjuk behandling som får lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfsystemet är en del av vårt immunförsvar med uppgift att hitta och oskadliggöra bakterier, virus, cancerceller och inflammationsämnen. Man använder strykningar, lätta tryck, pumprörelse i lymfflödets riktning och något djupare grepp för att låsa upp stopp/fibroser. Man kan även med fördel använda koppor om bindväven är stram och på stopp/ärr. Vi fokuserar på rätt djupandning under behandling för att uppnå avslappning och ett bra resultat.

 
OrtoBioNomi

OrtoBioNomi är en mjuk, effektiv och smärtfri behandlingsform som fungerar utmärkt att kombinera med t.ex massage och zonterapi. OrtoBioNomi betyder läran om den rätta rörelsen. Med mjuka och lätta tryck i avslappnade ställningar, letar man efter det smärtfria-och spänningsfria läget. I ortobionomi behandlingen följer man den rörelse som finns för att påskynda kroppens naturliga läkningsprocess. Här påverkas även kotor, leder och ligament, därmed förbättras hela rörligheten i kroppen.

Hitta Hit


Friskvårdskliniken
Farmgatan 4
262 53 Ängelholm

Vägbeskrivning via Google Maps

Följ Friskvårdskliniken